Traumagerichte & Systemische Coaching & Therapie

Veel mensen maken traumatische/schokkende gebeurtenissen mee. Ze krijgen te maken met het verlies van een dierbare, het verlies van werk, gezondheid, echtscheiding, zijn slachtoffer van geweld of zien deze zaken van heel dichtbij gebeuren bij één van hun dierbaren. Trauma kan een actieve gebeurtenis zijn (je bent slachtoffer van geweld, een natuurramp o.i.d.), of een passieve gebeurtenis zijn (je mist iets wat je wel nodig had, denk hierbij aan affectieve verwaarlozing e.d.). Een traumatische of schokkende gebeurtenis hoeft nog niet te leiden tot trauma. Vaak hebben mensen zelf de veerkracht om hiervan te herstellen. Ze hebben hierbij vaak de steun van een warm sociaal netwerk en nemen/krijgen de tijd om hun emoties te reguleren en de gebeurtenis te verwerken. 

 

Maar soms is er meer nodig. Het trauma zet zich vast en kan daardoor niet adequaat verwerkt worden. Tijdens de sessies nemen we de tijd om dit proces alsnog te doorlopen. Dit is vaak een langdurig proces wat veel energie kost. Allereerst werken we aan een veilige bedding voordat we de diepte in gaan.

Wanneer we actief met het trauma aan de slag gaan, maak ik gebruik van verschillende technieken en tools die ik heb geleerd binnen de verschillende opleidingen die ik heb gevolgd, zoals elementen uit de cognitieve gedragstherapie, (life-/therapeutisch) coaching, traumasensitief werken, lichaamsgerichte therapie, hypnose & regressietherapie, systemisch werk etc.

Tot slot blikken we vooruit: waar sta je nu? Hoe zie jij de toekomst voor je en wie/wat heb je daar nog voor nodig? Als dat stevig verankerd is, kun je weer helemaal zelf verder. Ik werk vanuit een systemische invalshoek. Dat betekent dat ik niet alleen kijk naar de persoon zelf, maar juist ook naar alles om de persoon heen. Alles staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op elkaar. 

Wil je meer informatie en/of een afspraak maken voor een consult/traject? Neem dan contact op via coaching@leonavreugdenhil.com